Restaurant Oost aan de mooiste kade van Medemblik

Aan de Oosterhaven 27 in Medemblik, in het pand waar restaurant De Twee Schouwtjes gevestigd was, is sinds 6 juli de nieuwe hotspot Oost geopend. Initiatiefnemers Petra Fit, Frank Bakker & Dirk Vijn: “Oost is laagdrempelig en gezellig. Het bier staat er koud, de wijn is er goed en het eten is er werelds. We hebben er ontzettend veel zin in!”

Petra Fit en Frank Bakker zijn eigenaren van hotel & restaurant Het Wapen van Medemblik. “Het lijkt ons leuk er iets naast te doen, iets dat totaal anders is dan Het Wapen. Toen deze plek op ons pad kwam, besloten we de kans te grijpen.” Petra en Frank vroegen Dirk, eigenaar van Tmpldesign, mee te denken over het concept. Dirk: “Ik was direct enthousiast; dit is waar ik al jaren over droom. Het leek mij te gek om mee te doen. Ik kan mijn creativiteit en liefde voor goed eten en drinken in Oost combineren.” Leuk detail is dat Petra’s familie vroeger restaurant De Twee Schouwtjes heeft uitgebaat, in het pand waar Oost komt. De geschiedenis herhaalt zich!

Wereldse smaken om te delen

Oost onderscheidt zich door het ‘samen eten-concept’: er worden geen voor-, hoofd- en nagerechten geserveerd maar een tafel vol lekkere hapjes waar je samen van eet. Alle gerechtjes zijn om te delen. Op de kaart staan gezonde, smaakvolle gerechten en culinaire experimenten vanuit alle hoeken van de wereld. Dirk: “Van Japanse sushi tot Steak Brazil met chimichurrie. Vegetarisch, goed vlees en verse vis. Lekker, goed en vriendelijk geprijsd eten waar je samen met je tafelgenoten van geniet.”

Iedereen welkom

Daarnaast is laagdrempeligheid belangrijk: Oost wordt toegankelijk en gezellig, iedereen is welkom en moet zich op zijn gemak voelen. Overdag lounge je er heerlijk aan de kade en kijk je naar de boten die rustig voorbij varen. Als je trek krijgt, bestel je wat lekkers uit onze wereldse keuken. Blijf vooral lekker zitten; na het eten dimmen we de lichten en gaat de muziek wat harder.

Samen maken we Oost uniek

Petra, Frank en Dirk: “Wij hebben totaal verschillende achtergronden maar kwamen samen tot Oost. Wij willen er iets unieks van maken. Eigenlijk is het dat al: door het pand, de plek, de gerechten die we serveren en onze samenwerking. Maar we hopen er vooral met de medewerkers en onze gasten een buitengewone plek van maken. Daarom: Proost, proef, ontdek en schuif aan!

Zie je in Oost!
Petra, Frank & Dirk